Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Közösségfejlesztés Hódmezővásárhelyen

EFOP-1.3.5-16-2016-00612

A kedvezményezett neve: MAGYAR VÖRÖSKERESZT CSONGRÁD MEGYEI SZERVEZETE
A projekt címe: KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN
Megvalósítási helyszín: Hódmezővásárhely
A szerződött támogatás:
24 999 225 Ft.
A támogatás mértéke: 100%
Projekt zárása: 2020.12.31.

Közösséget épít a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete. Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában megvalósuló pályázatunk célja, hogy különféle egészséggel, egészségfejlesztéssel foglalkozó programok megvalósításával fejlesszen közösséget a kistérségben. A különböző társadalmi csoportok egymáshoz való közelítése elsősorban azoknak segít, akik anyagilag nélkülöznek, kockázatos életkorban vannak, esetleg egyedülállók vagy az emberi kapcsolatok terén komoly hátrányt szenvednek. Az Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével (EFOP-1.3.5-16-2016-00612) című pályázat megvalósítását 24.999.225 Forinttal támogatja az Európai Unió és a Magyar Állam. Ebben a három évben a hátrányos helyzetű célcsoportok integrációját települési családi napokkal, Kapcsolat-napokkal, főzőversenyekkel, közlekedési és környezetvédelmi napokkal, sport- és elsősegélynapokkal, szűrő -és véradónapokkal, egészségnapokkal, kirándulásokkal segítjük. Ezekkel a programokkal mintegy 5000 főt szólítunk meg Hódmezővásárhelyen és a környező kistelepüléseken társadalmi helyzettől függetlenül.

A programban lehetőséget kínálunk arra, hogy bárki kipróbálja magát akár vöröskeresztes önkéntesként. Így megtapasztalhatják az eredményes munka okozta sikerek közös megélését, az abból való töltekezés lehetőségét, az aktív szerepet is vállaló új önkénteseink pedig kiránduláson is részt vehetnek a program keretében. Az úti célok között szerepel: Miskolc, Keszthely, Erdély és Topolya.

A projekt során úgynevezett nyitott órákon segítünk megismertetni a programot, a szervezetet és néhány alapvető információt a lehetőségeinkkel kapcsolatban az érdeklődőkkel. Véleményük figyelembevétele a célcsoport felé történő érzékenyítés egyik hatékony módját jelenti számunkra.