Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Még 1%-nyi segítség is fontos annak, aki bajba került!

Sok kihívással néztünk szembe 2023-ban is a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád vármegyei szervezeténél. A törvény által előírt feladataink teljesítése közben nemcsak a munka elvégzésére, hanem arra is igyekeztünk minél nagyobb figyelmet fordítani, hogy a szolgáltatásaink a XXI. századi körülményeknek is megfeleljenek, könnyebben elérhetővé váljanak és minél szélesebb körben kommunikáljuk azokat. Vármegyei szervezetünk minden kihívásnak megfelelve folyamatosan végzi azt a karitatív munkát, amely sok életet ment meg vagy ad nélkülözhetetlen segítséget a bajban.

Most mi is segítséget kérünk, hogy megfelelő minőségben láthassuk el önzetlen munkánkat a jövőben is!

2024-ben május 21-ig rendelkezhetünk a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható 1 százalékáról. Ezért tartjuk fontosnak, hogy összegezzük, milyen szerteágazó tevékenységet támogat az, aki segíteni kívánja a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetét.

MUNKÁNK SZÁMOKBAN!

A Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád vármegyei szervezete szerteágazó területeken végzi munkáját. Rászorulókat segítünk, részt veszünk az ukrajnai menekültek ellátásában, véradásokat, elsősegélynyújtó tanfolyamokat és vizsgákat szervezünk, gyermekjóléti szolgáltatást és társadalmi vállalkozást tartunk fenn, valamint különféle programokat szervezünk. Tesszük ezt 32 munkatárs, 1989 tag és 24 alapszervezet, valamint megannyi önkéntes segítségével.

 

2023-ban

 

  • 31.918 alkalommal nyújtottunk valamilyen segítséget

  • az átadott adományok értéke elérte a 77,6 millió forintot

  • 152 ukrajnai menekültet gondoztunk

  • 3 menedékes befogadóhelyet üzemeltettünk

  • 788 véradó esemény szerveztünk, amelyekre 24.793 véradó jött el

  • 1.992 jubiláló véradó részesült elismerésben

  • 37 elsősegély tanfolyamot tartottunk

  • 3.741 résztvevőt vizsgáztattunk elsősegély vizsgáinkon

Emellett számos jótékonysági kampányt, programot bonyolítottunk le. Ilyen volt Rádió 88-cal közös karácsonyi jótékonysági színházi előadás, az Auchan és a Penny Market áruházakban szervezett adománygyűjtés, a Magyarok Kenyere program, az Élelmiszermentő program, az ukrajnai menekülteknek szervezett adománygyűjtések, a Gyerekszáj program, a Lányból nővé program, a Mészáros csomag program. Szerveztünk nyári integrációs tábort, és elsősegélynyújtó versenyünkön 20 csapat vett részt. Az AmbRóza Zöldség-Gyümölcs feldolgozó üzemünkben 5 megváltozott munkaképességű munkatársunkkal 8 féle terméket állítottunk elő.

 

 

MIRE MEGY 1%?

 

Egyetlen 1% nem sokra, de sok 1% nagyon sokra! A sok kicsi segítség összeadódva emberi sorsokat képes megváltoztatni, reményt adni a bajban, a nélkülözésben! Adományainkat, a felajánlásokat, támogatásainkat számos területen használjuk fel most is!

Tevékenységeink, amelyeket a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásával bárki támogathat:

Segélyezés

Folyamatosan támogatunk rászorulókat, főként nagycsaládosokat és időseket. Elsősorban élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket gyűjtünk és osztunk szét közöttük.

Szociális intézmény-fejlesztés

Szegeden családi bölcsőde hálózatot tartunk fenn, ahol 23 gyermeket gondozunk. Ezt az intézményt adományoknak is köszönhetően tudjuk folyamatosan fejleszteni.

Intézményi támogatás

Rendszeresen segítünk támogatóink közreműködésével egészségügyi és szociális intézményeknek nélkülözhetetlen eszközök beszerzésében.

Véradásszervezés

Életmentést szolgáló munkánk a véradásszervezés. Területi egységeket tartunk fenn, járjuk a vármegye falvait, partnereket keresve dolgozunk azon, hogy véradóinkat még jobban megbecsülhessük.

Katasztrófa-segélyezés és katasztrófavédekezés

Folyamatosan képezve magunkat katasztrófahelyzetekben állunk helyt. Igyekszünk bővíteni tudásunkat és eszközparkunkat, hogy senki se szenvedjen hiányt, ha igazán baj van.

Programszervezés

Ifjúsági és családi programokat, találkozókat és elsősegélynyújtó vetélkedőket szervezünk, hogy tudásunkat átadva szolgálhassuk vármegyénk közösségeit.

Kérünk mindenkit, aki szeretne segíteni, ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át a Magyar Vöröskeresztnek!

Kérjük, ajánlja fel Ön is személyi jövedelemadója 1%-át a Magyar Vöröskeresztnek!

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

kedvezményezett adószáma:

19078195-1-06

KÖSZÖNJÜK!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!