Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSE CSONGRÁD MEGYÉBEN

EFOP-1.3.8-17-2017-00013

A kedvezményezett neve: MAGYAR VÖRÖSKERESZT CSONGRÁD MEGYEI SZERVEZETE
A projekt címe: ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSE CSONGRÁD MEGYÉBEN
Projekt azonosítója: EFOP-1.3.8-17-2017-00013
A szerződött támogatás: 32.566.881 Ft.
A támogatás mértéke: 100%
Projekt zárása: 2020.12.31.

 

30 fiatalt segíthet jogosítványhoz a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete. A programot 2018. január elsején kezdtük. A program ideje alatt olyan 18 és 22 év közötti fiataloknak támogatjuk a jövőjét, akik vállalják, hogy középiskolai tanulmányaikat követően minimum fél évig, maximum egy évig tapasztalatgyűjtésben, önkéntességen és társadalmi szolgálaton keresztüli tanulásban vesznek részt a Szervezetünk irányítása alatt. A projekt közvetlen célcsoportja ugyanis éppen azok a fiatalok, akik élethelyzeti krízissel és ebből adódó pályaorientációs nehézséggel küzdenek, azaz akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, de aktív hallgatói jogviszonnyal, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek. Éppen ezért a Magyar Vöröskeresztnél végzett önkéntes tevékenység az első munkatapasztalatok megszerzését is jelentheti a fiatalok számára. Segíti, megalapozza pályaválasztásukat.

A Magyar Vöröskereszt, mint az elsősegélynyújtó vizsgák egyedüli legitim lebonyolítója Magyarországon, kellő szakmai tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. De az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiatalok gyakorlatot szerezhetnek akár csecsemő-és kisdedgondozásból is. Az önkénteseinket bevonjuk ezekbe a szolgálatokba. A Magyar Vöröskeresztnél végzett önkéntes munka során jó alapokat szerezhetnek az egészségügyi pályán történő helytálláshoz. Hasonlóképp érvényes ez a szociális területre, hiszen a programhoz csatlakozó fiatalok beleláthatnak a segélyezési munkafolyamatokba is.

A résztvevők bekapcsolódhatnak a véradásszervezésbe, az elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, a katasztrófavédelmi és szociális terület munkájába. A Vöröskereszt támogatja a közúti elsősegélynyújtó képzés elvégzését és az önkéntes szerződés időtartamára kifizeti a programban résztvevők helyett az egészségügyi szolgáltatási járulékot is.