Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Légy Jótevő!

Támogasd rendszeresen a Magyar Vöröskereszt
megyei szervezetének munkáját!

Ahhoz, hogy hatékonyan adhassunk segítséget egész évben, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének is segítségre van szüksége! Fejlődésünket, szociális, katasztrófavédelmi, közösségi tevékenységeinket, véradásszervező munkánkat Te is támogathatod rendszeresen!

CSATLAKOZZ JÓTEVŐ PROGRAMUNKHOZ!

Mint mindannyiunk életét, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkáját is megnehezíti a koronavírus-járvány. Programok halasztódtak, projektek akadtak el, miközben sokan tőlünk várnak segítséget! Ahhoz, hogy még jobban helytálljunk és fejlődjünk, a civil társadalom összefogására is szükség van! Ezért kérünk Téged is,

 

segíts nekünk!

Itt éred el online adományozó oldalunkat!

JÓTEVŐ PROGRAM

Ha úgy döntesz, rendszeresen támogatod munkánkat, Te is Vöröskereszt Jótevő leszel! Ezt vállalkozásként és magánszemélyként is megteheted! Nekünk a rendszeres segítség azért fontos, mert így kiszámíthatóbbá tehetjük a működésünket, fejlődésünket és előre tervezhetünk. Jótevő Programunk bevételeit elsősorban új jótékonysági projektekre, szervezet-fejlesztésre és kommunikáció-fejlesztésre fordítjuk, de sok területen jól jön minden egyes forint.

Mit kérünk?

Rendszeres pénzbeli támogatást, legalább 1 évig!

Magánszemélyként örülnénk, ha

havi 2.000 / 5.000 / 10.000 ezer forinttal segítenéd

a Magyar Vöröskeresztet!

 

Céged képviseletében örülnénk, ha

havi 10.000 / 50.000 / 100.000 forinttal segítenéd

a Magyar Vöröskeresztet!

 

Rendszeres támogatásoddal rászorulókon segítesz és abban, hogy még jobban végezhessük munkánkat!

Ha Vöröskereszt Jótevő leszel, megkapod a Jótevő jelvényt! Ezt magánszemélyeknek és cégvezetőknek kitűző formájában juttatjuk el, míg vállalkozásod online és nyomtatható formában is megkapja. Ezt az emblémát a támogatási időszakban szabadon használhatod, javasoljuk is, hogy jelentesd meg online felületeiden – honlapodon és a közösségi médiában – és üzlethelyiségeid kirakatában, belterében. Így hirdetheted, hogy Te már Jótevő vagy!

Vállalkozások esetében közhasznú szervezetként tudunk a hatályos törvények alapján adóigazolást kiállítani a támogatásról!

Arról, hogyan és mire költjük el a támogatóinktól kapott pénzt, negyedévente hírlevélben számolunk be a Jótevő Program tagjainak és a helyi médiának.

Ha vállalkozásként támogatnál, NÉZD MEG, mit javaslunk, hogyan hozz ki a legtöbbet abból, hogy Jótevővé válsz!

Kik álltak mellénk?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

„Hajlamosak vagyunk természetesnek venni, hogy van Vöröskereszt és mindig segít, ha kell. Az ritkán tudatosul bennünk, hogy egy ekkora szervezet megyénkben is milyen szerteágazó tevékenységet végez, hány munkatárs és önkéntes segít jobbá tenni a bajba jutottak életét vagy akár közreműködni megmentésükben. Észre sem vesszük, ha ez a nagy civil szervezet küzd nehézségekkel, hiszen olyan csapata van a Vöröskeresztnek a megyében, amely mindig csak ad. Hiszem, hogy most nekünk kell adnunk, azoknak, akik ezt megtehetik. Hiszen megyénk legnagyobb civil szervezetének munkáját segíthetjük, hogy így jobb hely legyen, ahol élünk!”

Kiss Máté
üzletfejlesztési és marketing tanácsadó

www.sikerfejlesztes.hu

Kiss Máté egyben a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének jószolgálati nagykövete. Vállalása, hogy támogatókat keres számunkra és tanácsokat ad azoknak a cégeknek, amelyek Jótevő Programunkat választják, hogy jobban kihasználhassák annak kommunikációs előnyeit.

Itt éred el online adományozó oldalunkat!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mivel foglalkozik a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete?

A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt alapelvei és elismerési feltételei szerint működő, már 140 éves hazai múlttal rendelkező humanitárius szervezet. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete önálló, megyei hatáskörrel rendelkező szervezeti egység. Célunk az élet és emberi méltóság védelme; a rászorulók, bajbajutottak megsegítése. Munkánkat területi egységekre bontva szervezzük. Irodát működtetünk Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen, Csongrádon és Mórahalmon. A területek munkáját a megyei igazgatóság koordinálja, amelynek irodaépülete Szegeden található. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete több mint 30 munkatárssal segíti a hozzá fordulókat, de a Vöröskeresztes mozgalom ennél jóval több segítőt számlál, megyeszerte csaknem 10 ezer tagunk és önkéntesünk van, javarészt az Ifjúsági Vöröskereszt, illetve alapszervezeteink kötelékében.

ISMERD MEG MUNKÁNKAT!

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉS

A koronavírus megjelenése 2020-tól szervezetünk számára is új feladatokat hozott. A klasszikus segélyezési tevékenységek mellett a lakosságtájékoztatási feladatokba is bekapcsolódtunk, illetve a biztonságos feltételek megteremtése érdekében előszűrési munkát is végeztünk. Így több alkalommal közreműködtünk a határon átlépők szűrésében, folyamatosan végezzük a véradók COVID-előszűrését a véradó eseményeken. Különös figyelmet fordítunk a folyamatos fertőtlenítésre, a biztonságos feltételek megteremtésére mindenütt.

Milyen további támogatási lehetőségeket kínálunk?

Kiemelt véradások támogatása
Kiemelt véradásokat terveink szerint minden hónapban Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen tartunk. Ezeknek a véradóeseményeknek keressük a szponzorait, hogy együttműködve a kommunikációban és a véradóknak szóló ajándékok megválasztásával nagyobb hírverést biztosítsunk ezeknek az alkalmaknak, azt is biztosítva, hogy minél több első véradó keressen fel bennünket!

Nyeremény- vagy ajándék-felajánlás véradásokra
Megyei, intézeti vagy kitelepült véradásainkra is fogadunk olyan felajánlásokat, amik segítenek véradóink megbecsülésében. Lehetőség van arra, hogy a felajánlott vagy finanszírozott ajándékot minden véradónk megkaphassa, illetve arra is, hogy azokat kisorsoljuk alkalmanként véradóhőseink között. Támogatóinkkal ebben az esetben is kommunikációs együttműködést alakítunk ki.

Közös marketing és PR kampányok
Akár adománygyűjtésekhez, akár jótékonysági célokhoz illeszkedően törekszünk arra, hogy vállalati partnereinkkel közösen dolgozzunk ki és valósítsunk meg kampányokat. Ezek az egyedi megállapodások mentén létrejött kezdeményezések egyszerre hivatottak a Magyar Vöröskereszt és vállalati partnerei hírverését erősíteni a helyi médiában és a közösségi médiában. Ilyen kampányok kidolgozásában partnerünk a Sikerfejlesztés (www.sikerfejlesztes.hu).

Működési támogatás
Vállalkozásként esetileg is támogatható a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének működése akár általánosságban, akár meghatározott célterületen. Ilyen területek lehetnek a szervezetfejlesztés, az infrastruktúra-fejlesztés, az informatikai vagy a kommunikációs fejlesztés, illetve meghatározott kiadások átvállalása.

Céltámogatás
Ez a támogatási forma elsősorban adománygyűjtési akciókhoz kapcsolódik, amikor például valamely szervezet megsegítésére, fejlesztésére indítunk gyűjtést. Ilyenkor a kedvezményezettel egyeztetve biztosítunk kommunikációs megjelenéseket is.

Ha vállalkozásoddal a Jótevő Program mellett vagy azon kívül szeretnéd támogatni a Magyar Vöröskereszt munkáját, vedd fel velünk a kapcsolatot a csongradcsanadmegye@voroskereszt.hu e-mail címen!

FONTOS!

Pénzadományokat kizárólag Jótevő Programunkon keresztül, adománygyűjtő perselyeinkbe dobva vagy közvetlenül a pénztárba fizetve fogadunk! FIGYELEM: a Magyar Vöröskereszt SOHA nem „házal”, nem gyűjtünk pénzt házakba, lakásokba csöngetve!

Természetbeni adománnyal támogatnád a Magyar Vöröskereszt
megyei szervezetének munkáját?

Olvasd el, milyen lehetőségeket kínálunk!

Személyi jövedelemadód 1%-ával segítenéd munkánkat?

Olvasd el a felajánláshoz szükséges információkat!

Önkéntes munkával szeretnél segíteni bennünket?

Olvasd el, milyen feladatokkal várunk!

Ismerd meg a Magyar Vöröskereszt Jótékonysági Alapját!

Ismerd meg a Magyar Vöröskereszt Gyerekszáj Programját!