Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Egyre kevesebb a véradó vármegyénkben!

2024. 03. 11.

Már érezhető a visszaesés a véradások látogatottságában, Csongrád-Csanád vármegyében. Az elmúlt héten csaknem minden 10-ik véradót nélkülöznünk kellett, a véradóesemények jelentős részében a részvétel nem érte el a remélt arányt. Ugyan több sikeres véradást is tarthattunk, ám ezek a visszaeséseket kevésbé tudták ellensúlyozni. Ezért ismét arra kérünk mindenkit, hogy most tavasszal is szánjon időt a véradásra, hiszen az életmentő műtétekhez mindig szükség van elegendő vérkészítményre!

Március 4-e és március 10-e között 508 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 545 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -7 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!