Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Újra csökkent a vármegyei véradások látogatottsága!

2024. 02. 05.

Összességében több hét után ismét csökkent a véradók száma az elmúlt héten, Csongrád-Csanád vármegyében. A visszaesés komolyabb is lehetett volna, ha a szegedi véradók nem ilyen nagy számban nyújtják segítő karjukat. A Véradó állomáson rendezett véradások voltak ugyanis a leglátogatottabbak a héten, a vármegye más településein – néhány kivételtől eltekintve – jelentősebb volt a véradók távolmaradása. Reméljük, hogy a folytatásban ismét többen adnak vért vármegyeszerte.

Január 29-e és február 4-e között 482 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 505 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -5 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!