Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Újra többen adtak vért a vártnál vármegyénkben!

2024. 01. 22.

Tovább javult kissé a véradások látogatottsága az elmúlt héten, Csongrád-Csanád vármegyében. Arányaiban a legtöbben most Szentesen adták vérüket másokért, ott több mint kétszer annyian nyújtották segítő karjukat, mint reméltük. Ez ellensúlyozni tudta, hogy nem annyi kitelepült véradást tudtunk erre a hétre megszervezni, mint terveztük. Bízunk benne, hogy ezen a héten is sokan választják a véradásokat, hiszen az életmentő műtétekhez mindig szükség van újabb vérkészletekre!

Január 15-e és január 21-e között 557 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 510 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +9 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!