Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Sokan adtak vért, de messze voltunk a tervtől!

2024. 01. 08.

Jól alakult az újév első hete intézeti véradásaink tekintetében Csongrád-Csanád vármegyében. Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen összességében a vártnál is többen adták vérüket másokért, ám azzal, hogy több tavaly tervezett kitelepült véradásunkat nem tudtuk megszervezni, egy pedig elmaradt, számszerűen komolyabb visszaeséssel indulhatott 2024. Reméljük, a kitelepült véradások beindulásával az új év lendülete sok véradót eredményez.

Január 1-je és január 7-e között 318 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 505 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -37 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!