Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Ötödével kevesebb volt a véradó Karácsony előtt!

2023. 12. 25.

Komolyabb visszaesést hozott a Karácsony előtti hét Csongrád-Csanád vármegye véradásaiban. Az elmúlt héten kitelepült véradás már nem volt, így csak intézeti városainkban, Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen vártuk véradóhőseinket. Bár voltak látogatottabb napok, összességében csaknem ötödével kevesebben adtak vért, mint reméltük. Karácsony után intézeti helyszíneink újra kinyitnak, így mindenkit arra kérünk, hogy aki teheti, adjon vért még az óévben!

December 18-a és december 24-e között 393 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 480 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -18 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!