Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Most majdnem tizedével volt kevesebb a véradó!

2023. 12. 11.

Eredményesebb hét után ismét visszaesést hozott a véradásokban december első teljes hete. Az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében csaknem minden 10-ik véradót nélkülöznünk kellett, és csak néhány helyszínen haladta meg a véradások látogatottsága a várt mértéket. Érződnek a szezonális megbetegedések hatásai, csakúgy, mint a Karácsony előtti rohanás, épp ezért továbbra is fontos, aki egészséges és teheti, jöjjön el vért adni!

December 4-e és december 10-e között 462 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 510 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -9 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!