Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Még mindig kevesebb a véradó vármegyénkben, de javult a helyzet!

2023. 12. 18.

Változatlanul kevesebb a véradó a reméltnél Csongrád-Csanád vármegyében, bár némi javulás érezhető volt az elmúlt héten. Sok helyen a szezonális betegségek miatt csappant meg a létszám, de néhány kiemelten sikeres véradásunk javítani tudott a vármegyei eredményen. Ez a hét a Karácsony előtti utolsó hét, így most még fontosabb, hogy aki egészséges és teheti, adjon vért, hiszen az életmentő műtétek az ünnepi időszakban sem állnak le!

December 11-e és december 17-e között 554 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 575 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -4 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!