Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Újra sokan adtak vért vármegyénkben!

2023. 11. 20.

Minden a várakozásoknak megfelelően alakult az elmúlt héten, pont annyian adtak vért Csongrád-Csanád vármegyében, mint terveztük. Az összkép ugyanakkor vegyes: számos helyszínen volt a véradóesemények látogatottsága alacsonyabb a reméltnél, és csak a kormányhivatali dolgozók heti véradásai, illetve Szentes eredményei – ahol volt olyan nap, hogy a vártnál kétszer többen adtak vért – eredményeztek javulást. Reméljük, felhívásaink nyomán ezen a héten is sokan eljönnek vért adni vármegyénkben!

November 13-a és november 19-e között 490 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 490 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten minden a vártnak megfelelően alakult! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!