Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Nyár végére lecsökkent a véradók száma!

2023. 09. 04.

Több sikeres hét után ismét érezhetően visszaesett a véradók száma Csongrád-Csanád vármegyében. Ugyan az elmúlt héten is voltak kiemelkedően sikeres véradóeseményeink, de az általános csökkenést ezek nem tudták ellensúlyozni. Reméljük, az ősz és a IX. Civil Véradás hete sokat segít majd!

Augusztus 28-a és szeptember 3-a között 454 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 515 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -12 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

MINDENKIT VÁR A HÉTEN A IX. CIVIL VÉRADÁS!

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága, valamint a Civil Központok Országos Hálózata kilencedik alkalommal hirdetett országos véradást. Ehhez csatlakozott a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, és számos helyi civil szervezet. A szeptember 4-től 9-ig tartó civil véradó héten 9 vármegyei település 18 helyszínén vehetnek részt véradáson azok a civilek, akik így kívánnak segíteni beteg embertársainkon. A civil véradókat ezúttal is ajándékok várják a véradások helyszínén! A Mátrix Közhasznú Alapítvány Szeretetcsoki támogatásával a véradók csokit is kapnak az intézeti véradásokon!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!