Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Ismét javultak a vármegyei véradások eredményei!

2023. 09. 25.

Váltakozó eredményességgel zajlanak eddig az őszi véradások Csongrád-Csanád vármegyében. Az elmúlt héten újra kicsivel többen jöttek össze a vártnál életeket menteni, ez elsősorban néhány kiemelt véradásnak köszönhető. Az intézeti városok közül Szegeden és Szentesen több véradót fogadhattunk, viszont Hódmezővásárhelyen és Makón most jobban visszaesett a véradások látogatottsága. Reméljük, ez a hét kiegyenlítettebb lesz.

Szeptember 18-a és szeptember 24-e között 535 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 510 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +5 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!