Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Újra többen adtak vért a reméltnél vármegyénkben!

2023. 08. 14.

Komoly visszaesés után, rendkívüli felhívásunknak is köszönhetően ismét több véradót fogadhattunk a vártnál az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében. Szegeden 0+ vércsoportú véradókat is hívtunk egy rendkívüli helyzetre tekintettel, és nagyon sokan el is jöttek, hogy segítsenek. Szeged mellett minden más intézeti városban is többen mentek el vért adni, így általánosan is javulást tapasztalhattunk. Reméljük, megmarad a lendület ezen a héten is. Szegeden továbbra is várjuk a 0+ vércsoportú véradókat!

Augusztus 7-e és augusztus 13-a között 510 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 465 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +10 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!