Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Továbbra is többen adtak vért a vártnál a vármegyében!

2023. 08. 28.

Újra eredményes hetet zárhatott a véradásszervezés az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében! Ez már a harmadik egymást követő hét, amikor a reméltnél nagyobb számban fogadhattuk a véradóhősöket. A jobb eredmény néhány kiemelt véradásunknak, illetve a véradóbuszos körútnak is köszönhető, és bízunk benne, hogy a lendület megmarad erre a hétre is!

Augusztus 21-e és augusztus 27-e között 508 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 470 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +8 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

NEM IGAZ, HOGY SZEGEDEN FELFÜGGESZTETTÉK VOLNA A VÉRADÁSOKAT!

Hétvégén olyan sajtóhírek jelentek meg, miszerint két budapesti kerületben és Szegeden felfüggesztették a véradásokat a tigrisszúnyogok elszaporodása miatt. Az Országos Vérellátó Szolgálat nyilatkozata alapján ezzel szemben a valóság az, hogy zavartalanul zajlanak továbbra is a véradások. Pusztán arról van szó, hogy Szegeden és a két fővárosi kerületben azokat, akik tigrisszúnyog-csípést tapasztaltak, óvintézkedésként 30 napra kizárják a véradásból. Ez a rovar terjesztheti a nyugat-nílusi vírust, ezért vezették be ezt a rendelkezést.

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!