Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Sikert hoztak a vármegyei véradások!

2023. 06. 12.

Komolyabb visszaesések után zárhatott érezhetően pozitív eredménnyel a véradásszervezés az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében. Most több mint 10 százalékkal adtak többen vért a reméltnél, ami hatalmas segítséget jelent a mindennapi életmentésben! Hosszú idő után volt pozitív a mérleg egyszerre valamennyi intézeti városunkban, vagyis Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen is többen nyújtották segítő karjukat a vártál! A jó eredményhez emellett hozzájárult több kitelepült véradás is, aminek a látogatottsága kimagasló volt. Köszönjük mindenkinek!

Június 5-e és június 11-e között 666 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 595 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +12 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!