Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Sikeres véradások ellenére is kevesebben adtak vért vármegyénkben!

2023. 06. 26.

Továbbra is kevesebben adtak vért a reméltnél az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében. Bár több kiemelten sikeres véradásunk volt – Szentesen a héten majdnem kétszer annyian adták vérüket a vártnál –, ezek sem tudták ellensúlyozni az általánosabbnak mondható visszaesést. És ugyan a látogatottabb véradásokkal a megyei eredmény az előző heti komoly csökkenés után javulást mutat, így is majdnem minden 10-ik véradót nélkülöznünk kellett.

Június 19-e és június 25-e között 537 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 580 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -7 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!