Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Már érezhetően többen adtak vért most vármegyénkben!

2023. 05. 01.

Tovább emelkedett a véradásokon résztvevők száma az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében. Bár most is voltak kevésbé látogatott véradóesemények, összességében is többen jöttek el segíteni másokon, de a pozitív eredményt algyői véradásunk segítségével értük el. Az algyőiek ugyanis több mint kétszer annyian nyújtották segítő karjukat a reméltnél, és ezzel aktívan hozzájárultak ők is a pozitív eredményhez. Reméljük, a folytatásban is kitart a lendület!

Április 24-e és április 30-a között 570 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 525 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +9 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!