Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Vármegyénkben ismét többen adtak vért a reméltnél!

2023. 04. 03.

Vegyes eredményeket hozott az elmúlt hét a véradásokban, Csongrád-Csanád vármegyében, de szerencsére végül ismét picivel többen jöttek el a véradásokra a vártnál. Több véradóeseményünk látogatottsága visszaesett, ugyanakkor néhány véradáson a részvétel kimagasló volt, így az eredmény pozitív mérleget mutathatott. A területi egyenetlenségekben még az influenzaszerű megbetegedések hatása érződik, reméljük, ez a következő hetekben tovább mérséklődik.

Március 27-e és április 2-a között 495 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 465 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +6 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit::

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!