Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Majdnem negyedével kevesebben adtak vért Húsvét előtt!

2023. 04. 10.

Komolyabb visszaesést hozott a Húsvét előtti hét Csongrád-Csanád vármegyében, a véradásokon majdnem negyedével kevesebben vettek részt a reméltnél. A csökkenés általánosnak volt mondható, az intézeti városok közül csak Szentesen volt magasabb a részvétel a vártnál. Reméljük, az ünnep után ismét erősödni tudunk, és többen jönnek el vért adni!

Április 3-a és április 9-e között 357 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 465 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -23 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!