Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Ismét alig maradt el a véradók száma a remélttől vármegyénkben!

2023. 04. 24.

Több véradáson többen adták vérüket másokért az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében, és a résztvevők száma ezúttal is alig maradt el a várakozásoktól. Számos kitelepült véradásunk volt sikeres, a visszaesés inkább néhány intézeti véradást jellemzett. Arra kérünk mindenkit, aki teheti, keresse fel a vérellátó osztályokat és centrumokat Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen!

Április 17-e és április 23-a között 514 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 530 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés minimális: -3 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!