Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Elindította 1%-os kampányát a vármegyei Vöröskereszt!

2023. 04. 05.

Nehéz év volt 2022 is sok ember életében, így rengeteg munkája akadt a Magyar Vöröskeresztnek is. Vármegyei szervezetünk minden kihívásnak megfelelve folyamatosan végzi azt a karitatív munkát, amely sok életet ment meg vagy ad nélkülözhetetlen segítséget a bajban. Most mi is segítséget kérünk, hogy megfelelő minőségben láthassuk el önzetlen munkánkat a jövőben is!

Idén május 22-ig rendelkezhetünk a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható 1 százalékáról. Ezért tartjuk fontosnak, hogy összegezzük, milyen szerteágazó tevékenységet támogat az, aki segíteni kívánja a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetét.

MUNKÁNK SZÁMOKBAN!

A Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád vármegyei szervezete szerteágazó területeken végzi munkáját. Rászorulókat segítünk, részt veszünk az ukrajnai menekültek ellátásában, véradásokat, elsősegélynyújtó tanfolyamokat és vizsgákat szervezünk, szociális intézményt és társadalmi vállalkozást tartunk fenn, valamint különféle programokat szervezünk. Tesszük ezt 32 munkatárs, 1808 tag és 30 alapszervezet, valamint megannyi önkéntes segítségével.

2022-ben

20.083 ember kapott tőlünk valamilyen segítséget

az átadott adományok értéke elérte a 92,6 millió forintot

206 ukrajnai menekültet gondoztunk 3 közösségi szálláson

794 véradó esemény szerveztünk, amelyekre 23.040 véradó jött el

2.645 jubiláló véradó részesült elismerésben

37 elsősegély tanfolyamot tartottunk

3.892 főt vizsgáztattunk elsősegély vizsgáinkon

Emellett számos jótékonysági kampányt, programot bonyolítottunk le. Ilyen volt az Auchan és a Penny Market áruházakban szervezett adománygyűjtés, a Magyarok Kenyere program, az Élelmiszermentő program, az ukrajnai menekülteknek szervezett adománygyűjtések, a Gyerekszáj program, a Lányból nővé program, a Mészáros csomag program. Szerveztünk nyári integrációs tábort, és elsősegély nyújtó versenyünkön 12 csapat vett részt. Az AmbRóza Zöldség-Gyümölcs feldolgozó üzemünkben 5 megváltozott munkaképességű munkatársunkkal 8 féle terméket állítottunk elő.

FONTOS!

Ha valaki nagyobb értékű adománnyal szeretné támogatni a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkáját, arra kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezet munkatársaival!

Telefon: +36 70/933-8045

Email: csongradcsanadmegye@voroskereszt.hu

Pénzbeni adományokat a

10402805-00026561 bankszámla számon

fogad a megyei Vöröskereszt.

MIRE MEGY 1%?

Egyetlen 1% nem sokra, de sok 1% nagyon sokra! A sok kicsi segítség összeadódva emberi sorsokat képes megváltoztatni, reményt adni a bajban, a nélkülözésben! Adományainkat, a felajánlásokat, támogatásainkat számos területen használjuk fel most is!

Tevékenységeink, amelyeket a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásával bárki támogathat:

Segélyezés

Folyamatosan támogatunk rászorulókat, főként nagycsaládosokat és időseket. Elsősorban élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket gyűjtünk és osztunk szét közöttük.

Szociális intézmény-fejlesztés

Szegeden családi bölcsőde hálózatot tartunk fenn, ahol 23 gyermeket gondozunk. Ezt az intézményt adományoknak is köszönhetően tudjuk folyamatosan fejleszteni.

Intézményi támogatás

Rendszeresen segítünk támogatóink közreműködésével egészségügyi és szociális intézményeknek nélkülözhetetlen eszközök beszerzésében.

Véradásszervezés

Életmentést szolgáló munkánk a véradásszervezés. Területi egységeket tartunk fenn, járjuk a megye falvait, partnereket keresve dolgozunk azon, hogy véradóinkat még jobban megbecsülhessük.

Katasztrófa-segélyezés és katasztrófavédekezés

Folyamatosan képezve magunkat katasztrófahelyzetekben állunk helyt. Igyekszünk bővíteni tudásunkat és eszközparkunkat, hogy senki se szenvedjen hiányt, ha igazán baj van.

Programszervezés

Ifjúsági és családi programokat, találkozókat és elsősegélynyújtó vetélkedőket szervezünk, hogy tudásunkat átadva szolgálhassuk megyénk közösségeit.

Kérünk mindenkit, aki szeretne segíteni, ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át a Magyar Vöröskeresztnek!

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete

Kedvezményezett adószáma:

19078195-1-06

KÖSZÖNJÜK!