Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Visszaesett a véradókedv vármegyénkben!

2023. 03. 20.

Újra érezhetően csökkent a véradók száma Csongrád-Csanád vármegyében! Bár az elmúlt héten is több sikeres véradást tarthattunk, megtört a pozitív lendület, és komolyabb visszaeséssel zárhattuk a hetet. Most elsősorban a kitelepült véradások egy részének nem volt magas a látogatottsága, és a járványos megbetegedések is éreztették hatásukat. Reméljük, a jövő héten már ismét javuló eredményről számolhatunk be!

Március 13-a és március 19-e között 371 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 435 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -15 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!