Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Újra többen adták vérüket a vártnál vármegyénkben!

2023. 03. 12.

Két heti komolyabb visszaesés után ismét többen adtak vért a reméltnél Csongrád-Csanád vármegyében! Az elmúlt héten több sikeres kitelepült véradást is tarthattunk, emellett Szegeden és Szentesen is jóval többen keresték fel a véradásokat, mint az előző hetekben. Ez a pozitív eredmény még fontosabb annak fényében, hogy sokan betegek és kénytelenek távol maradni a véradásoktól, ezért is köszönjük mindenkinek, aki el tud jönni vért adni ebben a járványos időszakban is!

Március 6-a és március 12-e között 603 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 525 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +15 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!