Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Továbbra is a véradók csaknem harmada hiányzik vármegyénkben!

2023. 03. 06.

Gyakorlatilag stagnált az elmúlt héten a véradók száma az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében az előző héthez képest. Sajnos ez azt jelenti, hogy ismét majdnem harmadával kevesebben adtak vért a vártnál. Bár ezúttal is voltak eredményesebb véradásaink, a csökkenés vármegyeszerte érezhető volt. A visszaesés oka részben a járványos betegségekre vezethető vissza, ezért is fontos, hogy aki egészséges és teheti, adjon vért!

Február 27-e és március 5-e között 406 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 570 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -29 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!