Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Többen adtak vért a vártnál vármegyénkben!

2023. 03. 27.

Hullámzó a véradások eredményessége az elmúlt hetekben Csongrád-Csanád vármegyében. Egy komolyabb visszaesés után most gyakorlatilag minden a tervek szerint alakult, vagyis éppen elegen adták vérüket másokért az elmúlt héten. Több nagyon sikeres kitelepült véradást tarthattunk, ezek ellensúlyozni tudták a területenként eltérő mértékű visszaeséseket. Reméljük, a héten még többen adnak vért az életmentő műtétek sikere érdekében.

Március 20-a és március 26-a között 476 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 470 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +1 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!