Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Tovább bővült a véradók száma vármegyénkben!

2023. 02. 19.

Sikerült a véradók mozgósítása az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében: ismét a vártnál többen nyújtották segítő karjukat másokért! A bővülés az előző hetit is meghaladta, hiszen számos településen volt kiemelkedőbb a részvétel a véradásokon. Most az intézeti városokban is többen adtak vért, amiért nagyon hálásak vagyunk. Bízunk benne, hogy ez a hét is hasonlóan eredményes lehet.

Február 13-a és február 19-e között 610 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 545 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a bővülés: +12 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!