Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Megtört a lendület: újra jóval kevesebben adtak vért!

2023. 02. 27.

Több heti pozitív eredmény után ismét jelentősen visszaesett a véradók száma az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében. Most a vártnál jóval kevesebben adtak vért, és a csökkenés vármegye szerte megfigyelhető volt. Csak néhány kiemelten sikeres véradást tarthattunk most, és ez nem tudta ellensúlyozni a máshol elmaradó véradókat. Reméljük, ezen a héten újra többen lehetünk.

Február 20-a és február 26-a között 413 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 570 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -28 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát,

lakcím- és TAJ-kártyáját!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk a vírusos megbetegedések elleni védekezés miatt: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!