Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Komolyabb visszaeséssel zárták az óévet a megyei véradások!

2023. 01. 02.

Rekordhét után a Karácsony és Szilveszter közti időszakban ismét jócskán visszaesett a véradókedv vármegyénkben. Talán a sok bejgli és a sok más ünnepi finomság tette meg hatását, mindenesetre egyik intézeti városban sem érte el a remélt szintet a véradók száma. Reméljük, az újév első hete már ismét emelkedést hoz.

 

December 26-a és január 1-je között 336 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 465 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -28 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

 

 

 

 

 

 

 

FONTOS!

 

 

 

 

 

 

 

 

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.