Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Emelkedett a véradók száma vármegyénkben!

2023. 01. 30.

Már a második héten adták többen vérüket a vártnál Csongrád-Csanád vármegyében. Ugyan csak kicsivel, ám ismét nőtt a véradók száma, ami az elmúlt hónapok nagyon sokszor komolyabb visszaesést is jelző statisztikáit nézve mindenképp fontos eredmény. A mostani nagyobb látogatottság vegyesen oszlott el, voltak kimagasló részvétel mellett zajló véradásaink, és akadt több is, ahol a reméltnél kevesebb véradó jelent meg. Reméljük, a lendület megmarad, és továbbra is sokan adnak vért vármegyénkben!

Január 23-a és január 29-e között 510 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 465 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +10 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.