Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Idei legeredményesebb hetét zárhatta a megyei véradásszervezés!

2022. 12. 19.

Összességében szinte rekordrészvétellel zajlottak az elmúlt héten a véradások Csongrád-Csanád megyében. Hosszú idő után nagyságrendileg emelkedett a véradók száma. Számos kitelepült és zárt véradásunk kiemelkedő látogatottságot hozott, ráadásul sok jubiláló véradó is újra felkereste a véradások valamelyikét. Hasonló lendületre Karácsony előtt és az ünnepek közt is szükség van, ezért kérünk mindenkit, hogy ha nem tette, adjon vért még ebben az évben, így segítve a folytatódó életmentő műtétek sikerét!

December 12-e és december 18-a között 704 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 505 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +40 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.