Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete

Adószámunk: 19078195-1-06

Ezúttal a terveknek megfelelően sikerült mozgósítani a véradókat a megyében!

2022. 10. 24.

Sok visszaesés után ezúttal nagyjából a vártnak megfelelően alakult a részvétel a véradásokon az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében. Ha picivel, de ismét pozitív mérleggel zárhattunk egy hetet, vagyis többen adtak vért, mint ahogyan előre terveztük. Bár néhány véradóesemény látogatottsága változatlanul gyengébb volt, több kitelepült véradásunk a vártál is sikeresebb lett, ezzel pedig a megyei eredmény is sokat javult. Reméljük, a következő időszakban is kitart ez a lendület!

Október 17-e és október 23-a között 538 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 525 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +2 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.