Tanfolyamok és vizsgák

 

Képzéseink célja, hogy a résztvevők elsajátítsák azokat az elméleti- és gyakorlati elsősegély-nyújtási ismereteket, amelyek a baleseteknél, rosszulléteknél szükségesek az eredményes ellátáshoz a szakszerű segítség megérkezéséig (a többi között újraélesztés, légút-biztosítás, kötözési-, fektetési módok). A tanfolyam minden esetben gyakorlatorientált, a résztvevőknek lehetőségük van a tanult technikákat gyakorlatban is elsajátítani, amelyhez biztosítjuk az eszközöket.

 

 

Közúti elsősegélynyújtó tanfolyam és vizsga

 

 

Közúti elsősegélynyújtó vizsgákat és tanfolyamokat szervez a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete, biztosítva a szükséges feltételeket, az oktatás és vizsgák teljes körű adminisztrációját a felnőttképzési törvényben előírtak szerint. Emellett részt veszünk a vizsgázók felkészítésében is, közúti elsősegély tanfolyamainkon a vizsgára készülők alapos felkészítést kapnak a tudnivalókból.

 

A közúti elsősegélynyújtás tanfolyam résztvevői helyszínbiztosítás, újraélesztés, eszméletlen sérült ellátása, vérzéscsillapítás, törések ellátása, betegmozgatás, idegen test eltávolítása, belgyógyászat témakörben sajátítják el a vizsga sikeres teljesítéséhez szükséges tudnivalókat, amelyekkel alkalmasak lesznek elvégezni a szükséges teendőket is.

Képzési idő: 8 tanóra

 

A tanfolyam ára: 15.000 Ft

A tanfolyam és a vizsga helyszínei:

 

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 119. – a Szeged Plázában lévő ügyfélszolgálati irodánkban, a Kópé Ponton

Ügyfélfogadás:

Kedd: 13-17 óráig

Szerda: 13-17 óráig

Csütörtök: 13-17 óráig

 

Hódmezővásárhely, Kossuth tér 2 – Vöröskereszt Iroda a második emeleten

 

Makó, Széchenyi tér 7. – Vöröskereszt Iroda a második emeleten

 

Szentes, Kossuth tér 6. – Vöröskereszt Iroda a második emeleten

 

Csongrád, Kossuth tér 8. – Vöröskereszt Iroda a galérián

 

 

 

Jelentkezés módja:

 

Az ügyfélszolgálaton személyesen, vagy meghatalmazott útján, a tanfolyami díj befizetésével ügyfélfogadási időben.

Jelentkezni még az autósiskoláknál is lehet, amelyek elvégzik a szükséges ügyintézést.

Jelentkezni az adott tanfolyamra és vizsgára a keretszám betöltéséig lehet.

 

Szükséges:

  • szülői nyilatkozat 18 év alattiak esetén
  • személyi igazolvány
  • lakcímkártya

 

Vizsgadíj: 12.100 Ft

 

A tanfolyamra jegyzetfüzetet, illetve tankönyvet ajánlott vinni!

 

Tankönyv vásárolható az ügyfélszolgálaton:

Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek (a vizsga hivatalos anyaga)

Ára: 1.800 Ft

 

Vizsgaszabályzat letöltése

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Szülői nyilatkozat letöltése

 

Általános meghatalmazás letöltése

 

Munkahelyi Elsősegélynyújtó tanfolyam

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezését és lebonyolítását vállalja a Magyar Vöröskereszt cégek, szervezetek részére. Kihelyezett, valamint angol nyelvű képzésre is lehetőség van. További információkért, árajánlatért kérjük, írjon üzenetet a csongradcsanadmegye [at] voroskereszt.hu email címre!

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Elsősegély vizsgakártya pótlása – másodlat igénylése

Elsősegély vizsgakártya pótlását az ügyfélszolgálatunkon lehet kezdeményezni. A másodlat kereséséhez szükséges adatok: név, cím, anyja neve, születési adatok, valamint a vizsga helyszíne és éve.

 

A kérelmet e-mailben is el lehet küldeni a csongradcsanadmegye [at] voroskereszt.hu címre. Mindkét esetben az ügyintézési határidő 22 nap. Másodlatot más személy részére kizárólag meghatalmazással lehet igényelni.

 

A másodlat díja: 4.000 Ft, az összeget a pénztárba kell befizetni, vagy a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezet K&H-nál vezetett 10402805-00026561 számú bankszámlájára kell elutalni.

 

Lehetőség van arra is, hogy postán küldjük ki a másodlatot, ezt külön jelezni kell, ez esetben a másodlat díja mellé a postaköltséget is fizetni kell, aminek a díja jelenleg 955 Ft. Figyelem! A postai úton kézbesített kártyák esetében a kézbesítési hibákra felelősséget nem vállalunk!