Adó 1%

 

1%-od valakinek 1% esély!

Munkánkat nem tudnánk ilyen eredményesen végezni támogatóink és segítőink nélkül! Mi megyeszerte sok helyen ott vagyunk és sok helyen segítünk, kézen fogjuk azt, aki bajba került, szervezzük a háttérből, hogy a nélkülözhetetlen segítség mindig oda jusson, ahol a legnagyobb szükség van rá! Arra kérünk mindenkit, aki teheti, támogassa, segítse a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete munkáját!

 

Mire megy 1%?

 

Egyetlen 1% nem sokra, de sok 1% nagyon sokra! A sok kicsi segítség összeadódva emberi sorsokat képes megváltoztatni, reményt adni a bajban, a nélkülözésben! Adományainkat, a felajánlásokat, támogatásainkat számos területen használjuk fel!

 

Kattintson a galéria megnyitásához!

 

UKRAJNAI MENEKÜLTEK SEGÍTÉSE

 

Február 24-én megváltozott a történelmünk. Szomszédunkban, Ukrajnában harcok kezdődtek, és menekültek ezrei érkeznek azóta is Magyarországra. Kárpátaljai magyarok, ukránok vagy más nemzetiségű külföldiek. Nemcsak őket kell segítenünk, hanem azokat is, akik Ukrajnában igyekeznek helyt állni ezekben az embert próbáló időkben.

 

Megyei szervezetünk a válság kirobbanása óta folyamatosan segíti a hazánkba érkező menekülteket és visz adományokat Ukrajnába!

 

MOST IS FOGADUNK ADOMÁNYOKAT!

 

Menekültellátó feladatunk ellátásához folyamatosan szükségünk van adományokra. Most elsősorban ezek jelentenek segítséget:

 

  • készételek
  • tartós élelmiszerek
  • kekszek, sós és édes teasütemények
  • üdítők és ivólevek, ásványvíz
  • vitaminok
  • tisztálkodó és tisztítószerek
  • egészségügyi felszerelés (például lázmérő, sebtapasz, vény nélküli gyógyszerek, így orrspray, szemcsepp, torokfájásra való tabletta

 

Ilyen jellegű felajánlásokat lakossági gyűjtés keretében a Szeged Plázában lévő adománygyűjtő pontunkon tudunk fogadni. 6724Szeged, Kossuth Lajos sugárút 119.; NYITVA: Hétfőtől péntekig 10-18 óráig.

 

Ha valaki nagyobb értékű adománnyal szeretné támogatni a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkáját, arra kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezet munkatársaival!

 

Telefon: +36 70/933-8045

 

Email: csongradcsanadmegye [at] voroskereszt.hu

 

 

Pénzbeni adományokat a

 

10402805-00026561 bankszámla számon

 

fogad a megyei Vöröskereszt.

 

 

NEM FELEDKEZÜNK MEG A HAZAI RÁSZORULÓKRÓL SEM!

 

Tevékenységeink, amelyeket a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásával bárki támogathat:

 

 

Segélyezés

Folyamatosan támogatunk rászorulókat, főként nagycsaládosokat és időseket. Elsősorban élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket gyűjtünk és osztunk szét közöttük. Bár a koronavírus-járvány már lecsengőben van, az elmúlt évben is sok helyen biztosítottuk a védekezéshez szükséges eszközöket.

 

Szociális intézmény-fejlesztés

Családi bölcsőde hálózatot tartunk fenn Szegeden, ezt az intézményt adományoknak is köszönhetően tudjuk folyamatosan fejleszteni.

 

Intézményi támogatás

Rendszeresen segítünk támogatóink közreműködésével egészségügyi és szociális intézményeknek nélkülözhetetlen eszközök beszerzésében.

 

Véradásszervezés

Életmentést szolgáló munkánk a véradásszervezés. Területi egységeket tartunk fenn, járjuk a megye falvait, partnereket keresve dolgozunk azon, hogy véradóinkat még jobban megbecsülhessük.

 

Katasztrófa-segélyezés és katasztrófavédekezés

Folyamatosan képezve magunkat katasztrófahelyzetekben állunk helyt. Igyekszünk bővíteni tudásunkat és eszközparkunkat, hogy senki se szenvedjen hiányt, ha igazán baj van.

 

Programszervezés

Ifjúsági és családi programokat, találkozókat és elsősegélynyújtó vetélkedőket szervezünk, hogy tudásunkat átadva szolgálhassuk megyénk közösségeit.

 

 

Kérjük, ajánlja fel Ön is személyi jövedelemadója 1%-át a Magyar Vöröskeresztnek!

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

 

Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete

 

kedvezményezett adószáma:

19078195-1-06

 

KÖSZÖNJÜK!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tovább