2021. december 20.

Többen adtak vért a vártnál a megyében

Közeledve a Karácsonyhoz most többen érezték úgy az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében, hogy véradásukkal segítik azokat, akik erre most is rászorulnak! Ez azt jelenti, hogy kismértékben, de meghaladta várakozásainkat a véradásokon résztvevők száma, ilyenre az elmúlt hónapokban mindössze másodszorra van példa! Köszönet ezért minden véradóhősünknek! Fontos lesz közvetlenül az ünnepek előtt is vért adni, ezért kérünk mindenkit, aki teheti, látogasson el intézeti véradásainkra!

 

December 13-a és december 19-e között 526 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 505 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +5 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.