2022. július 18.

Több volt a sikeres véradás, de még így is kevesebb a véradó!

Nem esett vissza nagyobb mértékben a véradások látogatottsága az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében, de változatlanul sokan hiányoznak még a véradók közül. Ezúttal is több olyan véradóeseményt szervezhettünk, ahová a vártnál is többen jöttek, ám ez a néhány kiemelkedő eredmény sem volt elég ahhoz, hogy a terveknek megfelelően alakuljanak a véradások. Bízunk abban, hogy felhívásaink nyomán egyre többen jönnek el, és adnak vért másokért!

 

Július 11-e és július 17-e között 491 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 580 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -15 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.