2021. október 10.

Tíz véradóból 9 most is az életmentést választotta

Újra kevesebben adtak vért a vártnál az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében, de most sem volt jelentős a visszaesés. Lokálisan érződik már a légúti megbetegedések őszi hatása, a koronavírus miatt sokkal óvatosabb mindenki. Ezzel együtt az is látszik, hogy számos véradásunkon a reméltnél jóval többen jelennek meg, míg elsősorban az intézeti véradások a kevésbé látogatottak. Így arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti, menjen el vért adni a vérellátó intézetekbe Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón vagy Szentesen.

 

Október 4-e és október 10-e között 467 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 520 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -10 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel
  • egy belépővel a makói Hagymatikum fürdőbe

 

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda belépőivel is megajándékozhatjuk véradóinkat!

 

Szegeden októberben is a Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt kapnak véradóink! Októberben minden véradónk nyereményjátékban vehet részt Szegeden és a térségi véradásokon! A díj egy 20 EZER FORINT ÉRTÉKŰ UJJLENYOMATOS EZÜST MEDÁL, amit az Ivy Ékszer jóvoltából sorsolunk ki!

 

Hódmezővásárhelyen októberben minden véradónk 20%-os kedvezményre jogosító ajándékutalványt kap a Gyros Bártól, ez bármelyik meleg ételre beváltható.

 

Makón októberben a Mexe Palacsintaműhely jóvoltából minden intézeti véradásunkon egy 2000 forint értékű ajándékutalványt sorsolunk ki, míg a Roll ’n Ride felajánlásaként elektromos roller kupont sorsolunk, amivel egy félórás városi suhanást próbálhat ki a nyertes. A Givaudan Hungary Kft. ajándékcsomagja is minden héten gazdára talál, az októberi véradók közt pedig jóvoltukból egy fődíjat is kisorsolhatunk.

 

Szentesen októberben is minden véradónkat extra ajándék várja! A Minimal férfiruhabolt jóvoltából, aki vért ad, 1000 forint értékű ajándékutalványt vehet át intézeti véradásainkon!

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ha LEGALÁBB 5-en adnak vért egy-egy intézeti városban a munkahelyi kollektívák nevében SZEGEDEN – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN – MAKÓN – SZENTESEN, akkor sorsoláson vesznek részt!

 

Minden hónapban egy-egy óriáspizzát sorsolunk ki

az önzetlen munkahelyi csapatok közt!

 

Győzteseinknek a legtutibb pizzákat:

 

Szegeden a Pizza Forte szállítja!

www.pizzaforte.hu

www.facebook.com/pizzaforteszeged

 

Hódmezővásárhelyen a Bandula adja!

www.bandula.hu

www.facebook.com/bandulakisvendeglo

 

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

www.silverpub.hu

www.facebook.com/silverpubmako

 

Szentesen a Yee-Lo Pizzéria és Söröző biztosítja!

www.yeelo.hu

www.facebook.com/yeelosorozo

 

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!