2021. július 11.

TE ADOD? – Nyári véradókampányt indított a Magyar Vöröskereszt!

A véreddel életet menthetsz! Nyáron is! Ez a szlogenje a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampányának, amelynek keretében az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A nyári hónapokban, a szabadságolások és az oktatási szünet idején hagyományosan csökken a véradási aktivitás. A megfelelő vérkészlet biztosításához ugyanakkor ilyenkor is napi legalább 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség az országban, ezért fontos, hogy aki teheti, adjon vért!

 

A véradás nyáron is az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja a segítségnyújtásnak. A következő hetekben a Facebookon és Instagramon a legalapvetőbb tényeket és tudnivalókat osztja meg véradásról a Magyar Vöröskereszt, letisztult és közérthető formában. A cél az, hogy minél többen látogassanak el a szervezet weboldalára és ott a véradási helyszínkereső (www.voroskereszt.hu/veradas) segítségével válasszanak egy számukra megfelelő véradóeseményt, majd menjenek el önkéntesen segíteni, vagyis vért adni. A véradások az Országos Vérellátó Szolgálat szigorú szakmai előírásainak köszönhetően jelenleg is biztonságosan és zavartalanul látogathatók.

 

 

Egyre többen adnak vért a nyári szabadságolások ellenére Csongrád-Csanád megyében, az elmúlt héten már alig maradt el a véradások eredményessége a remélttől. Több véradást tarthattunk és több településen is a véradók száma meghaladta a megszokottat, ezért is örülhetünk javuló eredménynek. Bízunk benne, hogy a pozitív tendencia folytatódhat a következő hetekben.

 

Július 5-e és július 11-e között 484 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 540 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -10 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel

 

Szegeden minden véradónkat egy hűsítő jégrém is várja!

 

Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda belépőivel is megajándékozhatjuk véradóinkat!

 

Szegeden júliusban is a Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt kapnak véradóink! Júliusban minden véradónk nyereményjátékban vehet részt Szegeden és a térségi véradásokon! A díj egy 20 EZER FORINT ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKUTALVÁNY, amit az Ivy Ékszer jóvoltából sorsolunk ki! Szegedi és térségi véradásainkat a Szegedi Mobilgumi is támogatja! Júliusban minden véradónk ajándék Szerviz kártyát kap, ami egy autóra szólóan egy választott szolgáltatásból 30 százalék kedvezményt jelent!

 

Hódmezővásárhelyen júliusban is minden véradónk egy 250 grammos paradicsom csomagot vehet át a városi véradásokon a Hód-Kertész Kft. jóvoltából. Júliusban minden véradónk 30 százalékos kedvezményre jogosító masszázskupont is kap!

 

Makón júliusban a Zita Gyógyító pedikűr egy-egy lábápolási ajándékkártyáját sorsoljuk ki minden véradásnapon! Júliusban minden véradónk 20 százalékos kedvezményre jogosító kupont kap a Ki-Be Bringótól!

 

Szentesen július első két hetében Minden véradásnapon 2-2 névre szóló kupont sorsolunk ki, amik – előzetes bejelentkezéssel – egy-egy szabadon választott mozgásforma kipróbálására válthatók be a Life Studio-ban!

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ha LEGALÁBB 5-en adnak vért egy-egy intézeti városban a munkahelyi kollektívák nevében SZEGEDEN – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN – MAKÓN – SZENTESEN, akkor sorsoláson vesznek részt!

 

Minden hónapban egy-egy óriáspizzát sorsolunk ki

az önzetlen munkahelyi csapatok közt!

 

Győzteseinknek a legtutibb pizzákat:

 

Szegeden a Pizza Forte szállítja!

www.pizzaforte.hu

www.facebook.com/pizzaforteszeged

 

Hódmezővásárhelyen a Bandula adja!

www.bandula.hu

www.facebook.com/bandulakisvendeglo

 

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

www.silverpub.hu

www.facebook.com/silverpubmako

 

Szentesen a Yee-Lo Pizzéria és Söröző biztosítja!

www.yeelo.hu

www.facebook.com/yeelosorozo

 

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!