2021. május 03.

Még kevésbé érződik a lazítás a véradásokban!

Kevéssel csökkent a visszaesés a véradásokban az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében. Már csak kevesebb, mint negyedével adtak vért kevesebben a tervezettnél, ám nagyságrendi javulást a járványhelyzet továbbra sem tett lehetővé. Változatlanul igaz, hogy vannak véradásaink, ahol túljelentkezés van, és olyanok is, ahol sajnos a reméltnél jóval kevesebben tudnak eljönni.

 

Április 26-a és május 2-a között 371 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 450 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -18 százalék volt! Hogy ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS: koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég ól magát!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel

 

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

Szegeden és a térségi véradásokon májusban is minden véradónk ajándék belépőt kap a Zsombói Sókuckóba! Ez egyszeri, 10 százalékos kedvezményes vásárlásra is jogosít a Sókuckó boltjában! Szegedi és térségi véradásainkat a Szegedi Mobilgumi is támogatja! Májusban minden véradónk ajándék Szerviz kártyát kap, ami egy autóra szólóan egy választott szolgáltatásból 30 százalék kedvezményt jelent! A Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt is kapnak véradóink.

 

Hódmezővásárhelyen májusban minden véradónk egy 250 grammos paradicsom csomagot vehet át a városi véradásokon a Hód-Kertész Kft. jóvoltából. Emellett minden véradónk egy 30 százalékos kedvezménykupont kap a Krisztina Körömtől, vagyis Pap Krisztinától.

 

Makón májusban a Zsüti Burger 2000 forint értékű ajándékutalványát sorsoljuk ki minden hétfői véradásnapon.

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ha LEGALÁBB 5-en adnak vért egy-egy intézeti városban a munkahelyi kollektívák nevében SZEGEDEN – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN – MAKÓN – SZENTESEN, akkor sorsoláson vesznek részt!

 

Minden hónapban egy-egy óriáspizzát sorsolunk ki

az önzetlen munkahelyi csapatok közt!

 

Győzteseinknek a legtutibb pizzákat:

 

Szegeden a Pizza Forte szállítja!

www.pizzaforte.hu

www.facebook.com/pizzaforteszeged

 

Hódmezővásárhelyen a Bandula adja!

www.bandula.hu

www.facebook.com/bandulakisvendeglo

 

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

www.silverpub.hu

www.facebook.com/silverpubmako

 

Szentesen a Yee-Lo Pizzéria és Söröző biztosítja!

www.yeelo.hu

www.facebook.com/yeelosorozo

 

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!