2021. szeptember 19.

Már csaknem a tervek szerint zajlottak a véradások a megyében!

Egyre többen adnak vért Csongrád-Csanád megyében, így a korábbi nehéz hetek után tovább javult a véradás helyzete. Már alig maradt el a résztvevők száma a tervezettől, ami országos összehasonlításban is kiemelkedő eredménynek számít! Bár voltak olyan véradóesemények, ahová kevesebben mentek el, több településen is a vártnál jóval többen nyújtották segítő karjukat. Most azon dolgozunk, hogy ez az eredmény tartós maradhasson.

 

Szeptember 13-a és szeptember 19-e között 535 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 550 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés mindössze: -3 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel
  • egy belépővel a makói Hagymatikum fürdőbe

 

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda belépőivel is megajándékozhatjuk véradóinkat!

 

Szegeden szeptemberben is a Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt kapnak véradóink! Szeptemberben minden véradónk nyereményjátékban vehet részt Szegeden és a térségi véradásokon! A díj egy 20 EZER FORINT ÉRTÉKŰ UJJLENYOMATOS EZÜST MEDÁL, amit az Ivy Ékszer jóvoltából sorsolunk ki!

 

Hódmezővásárhelyen szeptemberben is minden véradónk egy 250 grammos paradicsom csomagot vehet át a városi véradásokon a Hód-Kertész Kft. jóvoltából. Szeptemberben A nyugalom szigete Ágival jóvoltából minden véradásnapon egy 40 perces ajándék masszázsutalványt sorsolunk ki.

 

Makón szeptemberben sok ajándékot sorsolhatunk: a Lipóti Pékség jóvoltából minden intézeti véradásunkon egy 2000 forint értékű ajándékutalványt, míg a Baans Makó jóvoltából ajándékkupont, ami tetszőlegesen választható hamburgerre váltható be! A Giallo+ Relax felajánlásaként minden héten egy 20% kedvezményt biztosító masszázskupont is kisorsolunk véradóink között, és a makói önkormányzat támogatásával egy 2500 forintos élménykupont!

 

Szentesen szeptemberben minden véradónkat extra ajándék várja! A Minimal férfiruhabolt jóvoltából aki vért ad, 1000 forint értékű ajándékutalványt vehet át intézeti véradásainkon!

 

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ha LEGALÁBB 5-en adnak vért egy-egy intézeti városban a munkahelyi kollektívák nevében SZEGEDEN – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN – MAKÓN – SZENTESEN, akkor sorsoláson vesznek részt!

 

Minden hónapban egy-egy óriáspizzát sorsolunk ki

az önzetlen munkahelyi csapatok közt!

 

Győzteseinknek a legtutibb pizzákat:

 

Szegeden a Pizza Forte szállítja!

www.pizzaforte.hu

www.facebook.com/pizzaforteszeged

 

Hódmezővásárhelyen a Bandula adja!

www.bandula.hu

www.facebook.com/bandulakisvendeglo

 

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

www.silverpub.hu

www.facebook.com/silverpubmako

 

Szentesen a Yee-Lo Pizzéria és Söröző biztosítja!

www.yeelo.hu

www.facebook.com/yeelosorozo

 

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!