2022. május 30.

Közös siker: újra többen adtak megyében a reméltnél!

Kicsivel ugyan, de ismét meghaladta a véradók száma a reméltet az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében! Mivel az utóbbi időszakban rendre elmaradt a várttól a véradásokon résztvevők száma, így ez fontos közös siker! Ezúttal az intézeti véradásokon és több kitelepült véradóeseményen is jellemző volt, hogy érezhetően többen jöttek el életeket menteni! Ezúton is köszönjük mindenkinek a jó eredményt, és reméljük, a lendület ezen a héten is kitart!

 

Május 23-a és május 29-e között 570 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 545 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a bővülés: +5 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.