2021. december 06.

Köszönet a véradóhősöknek!

Véradók nélkül nem menthetnénk életeket! Ez olyan mindennapi áldozatvállalás, amit azok értékelnek a legnagyobbra, akiknek az életét így sikerül megmenteni. Ilyenkor év végén a Magyar Vöröskereszt is arra emlékeztet mindenkit, hogy a rendszeres, önzetlen véradás mindannyiunk számára példaértékű. Bár megyénkben a járványhelyzet miatt elmaradt a véradók ünnepsége, Budapesten, az országos díjátadón megyénk kiválóságait is díjazták!

 

Segítsünk együtt! A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete szeretne minél több, nehéz helyzetben élő családnak segíteni az ünnepek előtt. A koronavírus-járvány hatásai sok családnak okoznak a vártnál is nagyobb terheket ilyenkor, ezért kérünk mindenkit, aki teheti, adományozzon szeretetcsomagokat a rászorulóknak.

 

December 3-án, Budapesten tartotta meg az Országos Véradó Ünnepségét a Magyar Vöröskereszt. Ismét több Csongrád-Csanád megyei díjazottat köszönthettünk!

 

Ocskó Márton Pro Vita díjat vehetett át!

 

Ocskó Márton 19 éves kora, vagyis 1971 óta ad vért, a mai állás szerint 101-szer segített, ami kiszámítva 303 emberi élet megmentését jelenti! Élete első véradása az akkori munkahelyén történt, kollegáit követve a cég ebédlőjében. Ocskó Márton 10 éves korában átesett egy életmentő műtéten, és már akkor, gyerekfejjel eldöntötte, hogy ő bizony meghálálja, hogy megmentették az életét, és ő is segíteni fog másokon. Azóta is minden alkalmat megragad arra, hogy segíteni tudjon, most már kollegáival és barátaival kollektívan, együtt jönnek a hívó szóra, amikor csak tehetik.

 

Bedő Tamás a Véradó Mozgalomért Ezüst emlékérmet vehette át! Bedő Tamás rendszeres véradónk, Csongrád polgármestere, volt országgyűlési képviselő. A Magyar Vöröskereszt Szentes-Csongrád területi szervezete munkájának, véradásainak elkötelezett támogatója hosszú évek óta. Az éves Véradónapi Ünnepségek állandó résztvevője.

 

VÉRADÓ BARÁT MUNKAHELY címet érdemelt ki az MVMNext Energiakereskedelmi Zrt. Az ott dolgozók maximális támogatásban részesülnek a cég részéről, családi napokon és nyílt rendezvényeken egyaránt együtt nyújtják karjukat a beteg társaik megsegítésére. Évente 2-3 alkalommal rendezhetünk náluk véradást, ahol is egyre többen jönnek, hogy segíthessenek. A dolgozók motiváltak, mert a cég magas fokon, többlépcsős rendszerben jutalmazza a a segítő szándékú kollegákat.

 

A Magyar Vöröskereszt Véradó Mozgalom Támogató Oklevéllel tüntette ki a makói Silver Éttermet, és annak tulajdonosát, dr. Halasi Barbarát. Az étterem a legnehezebb időszakban, a koronavírus első hullámainak idején hónapokon keresztül támogatta munkánkat, nyeremény-felajánlással és közös marketing kampánnyal a véradások népszerűsítéséért.

 

 

Elismerés minden rendszeres véradóhősnek!

 

Megyei szervezetünk idén is elismerésben részesíti azokat, akik rendszeres véradásaikkal segítik az életmentést! 2021-ben – a szeptember 30-ai fordulónap adatai alapján – 2664 véradóhősnek adhatunk elismerést. Ők mindannyian jubiláltak az elmúlt évben. A díjakat a járványhelyzet miatt nem központi ünnepségen, hanem postai úton juttatjuk el véradóinknak, illetve Szegeden, Makón, Hódmezővásárhelyen es Szentesen a véradó állomásokra hívjuk be az ünnepelteket.

 

Csongrád-Csanád megyében az elmúlt évi eredmény alapján:

 

10-szeres véradásért – 994-en;

20-szoros véradásért – 619-en;

30-szoros véradásért – 393-an;

40-szeres véradásért – 212-en;

50-szeres véradásért – 129-en;

60-szoros véradásért – 81-en;

70-szeres véradásért – 58-an;

75-szörös véradásért – 44-en;

80-szoros véradásért – 52-en;

90-szeres véradásért – 41-en;

100-szoros véradásért – 19-en;

110-szeres véradásért – 5-en;

120-szoros véradásért – 11-en;

130-szoros véradásért – 2-en;

140-szeres véradásért – 4-en

 

vehetnek át elismerést!

 

 

Mindenkinek köszönjük, és ezúton is gratulálunk!