2021. december 27.

Karácsonyra is többen adtak vért a reméltnél

Bár az elmúlt héten már nem szerveztünk kitelepült véradásokat Csongrád-Csanád megyében, így is sokan keresték fel a járványhelyzet ellenére intézeti véradásainkat! Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen a részvétel – ha kicsivel is - de meghaladta várakozásainkat, így a vérellátás zavartalan lehetett az ünnepek idején is! Ez nagy szó, különösen annak fényében, hogy az elmúlt heteket folyamatosan kisebb-nagyobb visszaesések jellemezték. Ezért is köszönjük mindenkinek, aki vért adott!

 

December 20-a és december 26-a között 422 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 395 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +7 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.