2021. március 21.

Jelentős visszaesés a megyei véradásokban!

Jó ideje nem csökkent olyan mértékben a véradók száma Csongrád-Csanád megyében a véradók száma, mint az elmúlt héten. Ilyen mértékű visszaesésre csak a koronavírus-járvány első időszakában volt példa. Az eredményre óhatatlanul hatással volt a vírus terjedése, illetve az, hogy maradt el véradásunk is. Bízunk benne, hogy ez az eredmény csak átmeneti visszaesés, és a héten már többen el tudnak látogatni hozzánk.

 

Március 15-e és március 21-e között 271 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 470 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten komoly volt a visszaesés: -42 százalék volt! Hogy ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

Fontos, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • egy belépővel a makói Hagymatikum fürdőbe
  • 1000 forintos étkezési jeggyel

 

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

Szegeden és a térségi véradásokon márciusban is minden véradónk ajándék belépőt kap a Zsombói Sókuckóba! Ez egyszeri, 10 százalékos kedvezményes vásárlásra is jogosít a Sókuckó boltjában! Szegedi és térségi véradásainkat a Szegedi Mobilgumi is támogatja! Márciusban minden véradónk ajándék Szerviz kártyát kap, ami egy autóra szólóan egy választott szolgáltatásból 30 százalék kedvezményt jelent! A Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt is kapnak véradóink.

 

Hódmezővásárhelyen márciusban minden véradónk egy 15 százalékos kedvezménykupont kap a Vixolda Autókozmetikától.

 

Makón márciusban a Kelemen Ház Étterem 5.000 forint értékű ajándékutalványát sorsoljuk ki minden véradásnapon.

 

Szentesen márciusban minden véradónk a szentesi székhelyű Profi Autóiskolától egy-egy 25.000 forint értékű, átruházható ajándékkupont kap, amelyet bármelyik tanfolyamukon fel lehet használni!

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!