2021. április 05.

Húsvét alatt is zavartalan volt a vérellátás!

Húsvétra érezhetően javult a véradás helyzete Csongrád-Csanád megyében. Bár maradtak el véradóesemények, így is ünnepi felhívásunk sokakhoz eljutott, és szép számmal nyújtották segítő karjukat az emberek megyeszerte. Ugyan így is kevesebb véradónk volt a tervezettnél, ám a járványhelyzethez képest erős hetet tudhattunk magunk mögött. Ez azért is volt fontos, hogy a húsvéti hosszú hétvégén is biztosíthassuk a vérellátás zavartalanságát.

Március 29-e és április 4-e között 418 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 460 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés mindössze: -9 százalék volt! Hogy ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

Fontos, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • egy belépővel a makói Hagymatikum fürdőbe
  • 1000 forintos étkezési jeggyel

 

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

Szegeden és a térségi véradásokon áprilisban is minden véradónk ajándék belépőt kap a Zsombói Sókuckóba! Ez egyszeri, 10 százalékos kedvezményes vásárlásra is jogosít a Sókuckó boltjában! Szegedi és térségi véradásainkat a Szegedi Mobilgumi is támogatja! Áprilisban minden véradónk ajándék Szerviz kártyát kap, ami egy autóra szólóan egy választott szolgáltatásból 30 százalék kedvezményt jelent! A Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt is kapnak véradóink.

 

Hódmezővásárhelyen áprilisban minden véradónk egy 30 százalékos kedvezménykupont kap a Krisztina Körömtől, vagyis Pap Krisztinától.

 

Makón áprilisban a Timi Fodrászat 5000 forint értékű ajándékutalványát sorsoljuk ki minden véradásnapon.

 

Szentesen áprilisban minden héten kisorsoljuk a Hungerit Zrt. mindenféle finomsággal megpakolt hűtőtáskáját véradóink közt.

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!