2021. július 26.

Érződik a nyár: tartós a nagyobb visszaesés a véradásokban!

Nem tudott javulni az elmúlt héten sem a megyei véradásokon résztvevők aránya, immár majdnem negyedével kevesebben nyújtották segítő karjukat a tervezettnél. Sok kistelepülésen rendre terven felül mennek el a véradóhősök életeket menteni, ám az elmúlt héten ezeken a helyszíneken is nagyságrendileg volt kevesebb a részt vevő. Csak remélni tudjuk, hogy a jövő hét pozitív irányba hoz elmozdulást.

 

Július 19-e és július 25-e között 386 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 505 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -24 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel

 

Szegeden minden véradónkat egy hűsítő jégrém is várja!

 

Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda belépőivel is megajándékozhatjuk véradóinkat!

 

Szegeden júliusban is a Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt kapnak véradóink! Júliusban minden véradónk nyereményjátékban vehet részt Szegeden és a térségi véradásokon! A díj egy 20 EZER FORINT ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKUTALVÁNY, amit az Ivy Ékszer jóvoltából sorsolunk ki! Szegedi és térségi véradásainkat a Szegedi Mobilgumi is támogatja! Júliusban minden véradónk ajándék Szerviz kártyát kap, ami egy autóra szólóan egy választott szolgáltatásból 30 százalék kedvezményt jelent!

 

Hódmezővásárhelyen júliusban is minden véradónk egy 250 grammos paradicsom csomagot vehet át a városi véradásokon a Hód-Kertész Kft. jóvoltából. Júliusban minden véradónk 30 százalékos kedvezményre jogosító masszázskupont is kap!

 

Makón júliusban a Zita Gyógyító pedikűr egy-egy lábápolási ajándékkártyáját sorsoljuk ki minden véradásnapon! Júliusban minden véradónk 20 százalékos kedvezményre jogosító kupont kap a Ki-Be Bringótól!

 

Szentesen július első két hetében Minden véradásnapon 2-2 névre szóló kupont sorsolunk ki, amik – előzetes bejelentkezéssel – egy-egy szabadon választott mozgásforma kipróbálására válthatók be a Life Studio-ban!

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ha LEGALÁBB 5-en adnak vért egy-egy intézeti városban a munkahelyi kollektívák nevében SZEGEDEN – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN – MAKÓN – SZENTESEN, akkor sorsoláson vesznek részt!

 

Minden hónapban egy-egy óriáspizzát sorsolunk ki

az önzetlen munkahelyi csapatok közt!

 

Győzteseinknek a legtutibb pizzákat:

 

Szegeden a Pizza Forte szállítja!

www.pizzaforte.hu

www.facebook.com/pizzaforteszeged

 

Hódmezővásárhelyen a Bandula adja!

www.bandula.hu

www.facebook.com/bandulakisvendeglo

 

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

www.silverpub.hu

www.facebook.com/silverpubmako

 

Szentesen a Yee-Lo Pizzéria és Söröző biztosítja!

www.yeelo.hu

www.facebook.com/yeelosorozo

 

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!