2021. június 21.

Csaknem harmadával volt kevesebb a véradó a megyében!

Továbbra is kevesebb a véradó Csongrád-Csanád megyében: az elmúlt héten majdnem harmadával kevesebben mentek el vért adni a reméltnél. Ugyan a járványhelyzet javul, ám a nyári szabadságolások elkezdődtek, így sokan nem tudnak most eljönni. Bizakodásra ad okot ugyanakkor, hogy vannak olyan térségek, ahol most is a terven felüli eredményt hoztak véradásaink.

 

Június 14-e és június 20-a között 437 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 610 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -28 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel

 

VÉRT ADNI MOST ARANYAT ÉR VÁSÁRHELYEN!

 

Aki júniusban Hódmezővásárhelyen ad vért, automatikusan részt vesz nyereményjátékunkon, amelynek a fődíja egy horoszkópos aranymedál az Any-Gold jóvoltából! A medált a nyertes választhatja ki! Sorsolás: július 5-én 12 órakor az idén 14 éves Any-Gold Ékszerüzletben!

www.facebook.com/Anygoldekszer

 

 

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

Szegeden júniusban minden szegedi véradónk nyereményjátékban vesz részt! Hetente sorsolunk egy bőséges, kétszemélyes sültes tálat a Stüszi Vadász Étterem és Illés Panzió jóvoltából! Júniusban is a Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt kapnak véradóink! Júniusban minden véradónk ajándék belépőt kap a Zsombói Sókuckóba! Ez egyszeri, 10 százalékos kedvezményes vásárlásra is jogosít a Sókuckó boltjában! Szegedi és térségi véradásainkat a Szegedi Mobilgumi is támogatja! Júniusban minden véradónk ajándék Szerviz kártyát kap, ami egy autóra szólóan egy választott szolgáltatásból 30 százalék kedvezményt jelent!

 

Hódmezővásárhelyen júniusban is minden véradónk egy 250 grammos paradicsom csomagot vehet át a városi véradásokon a Hód-Kertész Kft. jóvoltából. Júniusban minden véradónk 7 perces ajándék szolárium jegyet kap a Kiwisun Hódmezővásárhely felajánlásával! Júniusban minden véradónk 30 százalékos kedvezménykupont vehet át, ami az Enikő Nails-nél váltható be!

 

Makón júniusban minden véradásnapon a résztvevők közt a Batthyány ABC 5000 forint értékű ajándékutalványát sorsoljuk ki! Júniusban minden véradónk 20 százalékos kedvezményre jogosító kupont kap a Ki-Be Bringótól!

 

Szentesen júniusban minden véradónk 15 százalékos kedvezménykártyát kap a HamiZoo Szentes Kisállateledel és Felszerelés üzletében!

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ha LEGALÁBB 5-en adnak vért egy-egy intézeti városban a munkahelyi kollektívák nevében SZEGEDEN – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN – MAKÓN – SZENTESEN, akkor sorsoláson vesznek részt!

 

Minden hónapban egy-egy óriáspizzát sorsolunk ki

az önzetlen munkahelyi csapatok közt!

 

Győzteseinknek a legtutibb pizzákat:

 

Szegeden a Pizza Forte szállítja!

www.pizzaforte.hu

www.facebook.com/pizzaforteszeged

 

Hódmezővásárhelyen a Bandula adja!

www.bandula.hu

www.facebook.com/bandulakisvendeglo

 

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

www.silverpub.hu

www.facebook.com/silverpubmako

 

Szentesen a Yee-Lo Pizzéria és Söröző biztosítja!

www.yeelo.hu

www.facebook.com/yeelosorozo

 

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!