2021. augusztus 09.

Csak kicsit mérséklődött a visszaesés – még mindig kevés a véradó a megyében!

Emelkedett a részvételi arány a megyei véradásokon, de még mindig nagyjából ötödével kevesebben adtak vért a reméltnél az elmúlt héten. Ezúttal néhány településen és helyszínen a terven felül jelentkeztek vért adni a helyiek, ez is közrejátszott abban, hogy sikerült megállítani a visszaesést. Ilyen véradásunk volt a vasárnapi, amelyet Szegeden, a Bödön Piacon rendeztünk! A nyári időszak mindig nehezebb, ezért is fontos, hogy aki most teheti, jöjjön el és adjon vért!

 

Augusztus 2-a és augusztus 8-a között 408 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 525 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -22 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

 

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

 

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel

 

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

 

MAKÓI VÉRADÓINK MÓRAHALMI CSALÁDI HÉTVÉGÉT NYERHETNEK!

 

Mindenki, aki augusztusban vért ad Makón bármelyik intézeti véradásunkon, sorsoláson vesz részt, aminek a fődíja egy 4 személyes családi hétvége Mórahalmon! A nyertesnek és családjának 1 éjszakára biztosít szállást a Harmony Apartments, és minden családtag ajándék belépőt kap a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe!

 

 

Szegeden minden véradónkat egy hűsítő jégrém is várja!

 

Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda belépőivel is megajándékozhatjuk véradóinkat!

 

Szegeden augusztusban is a Zabosfa jóvoltából ajándék almát és 500 forintos ajándékutalványt kapnak véradóink! Augusztusban minden véradónk nyereményjátékban vehet részt Szegeden és a térségi véradásokon! A díj egy 20 EZER FORINT ÉRTÉKŰ UJJLENYOMATOS EZÜST MEDÁL, amit az Ivy Ékszer jóvoltából sorsolunk ki!

 

Hódmezővásárhelyen augusztusban is minden véradónk egy 250 grammos paradicsom csomagot vehet át a városi véradásokon a Hód-Kertész Kft. jóvoltából. Augusztusban minden véradónk 30 százalékos kedvezményre jogosító masszázskupont is kap a Lazít-Lak jóvoltából!

 

Makón augusztusban minden intézeti véradásunkon családi belépőt sorsolunk ki a Hinkó Tanya családi élménybirtokra. Augusztusban a Lili Szépségsziget felajánlásával minden intézeti véradásunkon 1 ajándék férfi hajvágás kupont és egy géllakkot sorsolunk ki! Augusztusban minden véradónk 20 százalékos kedvezményre jogosító kupont kap a Ki-Be Bringótól!

 

Szentesen az augusztus 20-ai Reptéri Családi Nap programjaira sorsolunk ki élményrepüléseket az augusztus 19-ei kiemelt véradásunk keretében.

 

 

FELHÍVÁS!

 

Segítsünk EGYÜTT! Minden munkahelyet arra kér a Magyar Vöröskereszt, segítsenek a véradásban! Álljanak össze a kollégák, és jöjjenek el együtt vért adni, mert most csak összefogással biztosíthatjuk, hogy mindig elegendő vérkészlet várja azokat, akik rászorulnak!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ha LEGALÁBB 5-en adnak vért egy-egy intézeti városban a munkahelyi kollektívák nevében SZEGEDEN – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN – MAKÓN – SZENTESEN, akkor sorsoláson vesznek részt!

 

Minden hónapban egy-egy óriáspizzát sorsolunk ki

az önzetlen munkahelyi csapatok közt!

 

Győzteseinknek a legtutibb pizzákat:

 

Szegeden a Pizza Forte szállítja!

www.pizzaforte.hu

www.facebook.com/pizzaforteszeged

 

Hódmezővásárhelyen a Bandula adja!

www.bandula.hu

www.facebook.com/bandulakisvendeglo

 

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

www.silverpub.hu

www.facebook.com/silverpubmako

 

Szentesen a Yee-Lo Pizzéria és Söröző biztosítja!

www.yeelo.hu

www.facebook.com/yeelosorozo

 

 

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért,

házhoz megy a véradás!

 

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

 

KÖSZÖNJÜK!