2021. december 13.

Aránylag most is sokan adtak vért a megyében

Bár a múlt heti rekorddöntést nem tudtuk megismételni, és a várttól újra elmaradt a véradók száma, az elmúlt héten is sokan jöttek el segíteni életeket menteni felhívásainkra szerte a megyében. A járványhelyzet továbbra sem kedvez a véradásoknak, sok a beteg, így a csekélyebb mértékű visszaesés is komoly eredménynek számít. Reméljük, az ünnepek előtt még többen leszünk.

 

December 6-a és december 12-e között 470 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 555 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -15 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

 

JÖJJÖN VÉRT ADNI!

 

 

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

 

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

 

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

 

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.